Дерменджиев отговори на Любо Пенев

Георги Дерменджиев и Любослав Пенев имат равен баланс в треньорските дуели помежду си. Двамата са си разменили по една победа през годините, имат и едно равенство. Интересното е, че в трите случая до момента 64-годишният специалист е бил начело на три различни отбора срещу своя опонент - „Сливен“, „Лудогорец“ и „Левски“. Успехът над Ел Голеадор бе постигнат едва тази година – 1:0 в дербито от редовния сезон. Сега е време за сблъсък №4 по оста Дерменджиев-Пенев.

- Предимство ли е за „Левски“, че съперникът имаше мач за купата преди дни и цяло второ полувреме игра с човек по-малко?

- Не, не мисля, че може да се окаже предимство. Отборите са подготвени достатъчно добре и осъзнават важността на срещата. ЦСКА ще бъде много концентриран. Мачът с „Ботев“ за купата няма нищо общо. Дори мисля, че бяха подценили малко двубоя с и затова влязоха така в началните минути. Срещу нас ще бъдат психологически настроени по друг начин.

- Подобно на вас, Пенев също пристигна в ЦСКА през зимата. С какво промени той тима?

- Любо е добър треньор, умее добре да въздейства психологически на играчите, а и да им намери точните позиции. Има и ясно изразена визия какво иска от отбора. Качеството на игра е значително подобрено на ЦСКА при него. Така че трябва да направим един добър и зрелищен двубой.

- Говорите за психологическо въздействие, според вас част от него ли е изказването, че има заговор срещу ЦСКА и чувствате ли се вие част от него?

- Това не съм го чел, не искам и да го слушам. Няма как да участваме в такива заговори, това е несъвместимо с името „Левски“. Ние играем за себе си, играем мач за мач, виждате, че имаме постоянно наказани и контузени. Дори виждате, че не говорим за съдиите, когато имаме наказани или не се свири дузпа за нас.

- Как гледате на видеото, което излезе с участието на Иван Горанов?

- Това видео е отпреди 4 години. Не мога да ви кажа точно на колко години е бил. За мен, този който го е изкарал, нямам представа какво е целял. Това е едно нормално момче, което е изключетилно ангажиран. Всички в отбора сме зад него. Ако има нещо, заради което тези хора го показват, е трябвало да го направят тогава. Вие сте разумни, знаете за какво става въпрос. Иначе той е наказан за това нещо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ