Дерменджиев: Отговорността е голяма, наясно съм с проблемите

Георги Дерменджиев официално е новият селекционер на България. Опитният специалист поема тима след оставката на Красимир Балъков. За последно Дерменджиев бе начело на "Левски" в началото на годината, където се задържа едва 11 мача преди да бъде освободен. Той е трикратен шампион на България с "Лудогорец", както и първият роден наставник с победа в групите на Шампионската лига. Зад граница е работил за казахстанския "Ордабаси".

"Отговорността е много голяма - коментира пред "Труд" 64-годишният специалист. - Представляваме цяла държава. Трябва да сме реалисти и да уважаваме отбора. Такова е моментното състояние, наясно съм с това. Трябва да се работи и психологически. Може да наемем специалист за тази цел, тепърва ще се решава. Първата ми задача е да направя обстоен анализ на изминалите мачове. Ще разговарям и с играчите."

Дерменджиев не пожела да уточни кой ще влезе в щаба му и за какъв срок е неговият договор. Във вторник опитният наставник се очаква официално да подпише с федерацията и да станат ясни повече подробности около неговия контракт. Дебютът му ще е срещу Хаити през ноември в приятелска среща, а дни по-късно е последният мач от квалификациите с Чехия в София.

Коментари

Задължително поле