Дерменджиев разкри кой е взел решението за Яблонски, Кабрал и Цветкович

Георги Дерменджиев, старши треньорът на „Левски“, разясни каква е причината тримата основни футболисти Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал да бъдат извадени от първия тим. Опитният специалист обясни, че това е част от програмата на новото ръководство на клуба.

„Всичко е ясно, просто няма да им бъдат подновени договорите – обясни Дерменджиев. - Това означава, че няма да ги използвам. Не са крути мерки. Посоката, която е определил клубът с новото ръководство, следва програмата, а решението е на всички.“

Липсата на въпросните футболисти за важните мачове до края на сезона не притеснява опитния специалист, въпреки при определени обстоятелства може да остане без играчи на невралгични постове. Дерменджиев призна, че моментът е удачен да се даде възможност за изява на момчета от школата.

А от новата седмица работа на стадион „Георги Аспарухов“ започва новият главен скаут Богдан Патрашку.

„Вече разговарях с него. Мисля, че дори закъсняхме с назначаването на тази позиция в клуба.“

В навечерието на дербито с „Черно море“ на „Тича“, в столичният гранд се надяват да не се стига до нови тежки контузии, както се случи с Холмар Ейолфсон през есента.

„Това е много неприятна травма и голяма загуба за „Левски“ като качество в защитата – обясни бившият треньор на „Лудогорец“. - Дано не се случи друга такава травма сега. В края на април Холмар Ейлсфон трябва да се върне в България. Той обаче няма да бъде готов за старта на подготовката.“

В същото време играчът пусна любопитно видео в социалните мрежи, в което показа, че вече тренира с топка.

View this post on Instagram

 

4 months and 3 weeks ✅ small steps towards fitness ?

A post shared by Holmar Örn Eyjolfsson (@holmar_eyjolfsson) on

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ