Десант на МВР в Дупница: Разследват фирма от консорциума, ремонтирал пътя край Своге

Снимка: ТРУД

Собственикът: Не сме строили този участък

Разследването на причините за тежката автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души и бяха ранени 21, се премести в Дупница.

Полиция и жандармерия заедно с разследващите са пред сградата на „Мегаинвест Холд” в Дупница, другата фирма от консорциума, ремонтирала трасето Мездра – Нови Искър, съобщи БТВ. Очаква се да изземат документи. На място се очаква и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

„Мегаинвест Холд” участва с 40% в консорциума, ремонтирал 82-километровото трасе от Мездра до Нови Искър, в което влиза и отсечката при град Своге.

Още вчера представители на фирмата отрекоха категорично пред bTV, че са асфалтирали точно тази опасна отсечка. Тази фирма е интересна във връзка с политическите й обвързаности.

Междувременно, пред Dir.bg, собственикът на "Мегаинвест холд" Цветан Славейков Цветанов отрече да е градил участъка от пътя край Своге. Той заяви пред Dir.bg, че фирмата му е строила участъка от пътя София-Своге-Мездра, но само край с. Елисейна. Според него там не са били правени компромиси с мантинелите и асфалта.

"Ние сме в обединение с "Трейс груп холд", но нашият участък, който сме градили, е при Елисейна. Всеки участник от обединението взима отделни участъци, които се правят. "Мегаинвест холд" не участва в изграждането на пътя София-Своге, за него са отговорни "Трейс-Своге". Това заяви за Dir.bg собственикът на "Мегаинвест холд", Цветан Славейков Цветанов.

"Ние сме в обединение с "Трейс груп холд", но нашият участък, който сме градили, е при Елисейна. Всеки участник от обединението взима отделни участъци, които се правят. "Мегаинвест холд" не участва в изграждането на пътя София-Своге, за него са отговорни "Трейс-Своге", увери Цветанов.

Според него мантинелите, които са поставяни на пътя, са едни и същи по целия път. Има един производител, който ни ги предоставя. Той си дава декларация за качеството им. Запитан дали все пак са свързвани правилно с нужните болтове, Цветанов заяви: "Доколкото разбрах от новините, в мантинелата, където катастрофира автобусът, се е ударил преди това и ТИР, тази мантинела е била повредена и е трябвало да бъде възстановена:.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България