Десетима депутати мълчат в парламента

Останалите 230 са се изказвали поне веднъж от октомври 2014 г.

Десет от 240-те депутати изобщо не са взимали думата от парламентарната трибуна в рамките на настоящото 43-то народно събрание. Това става ясно от справка на “Флагман” за периода от 27 октомври 2014 г. до 30 ноември 2016 г. Четирите парламентарни групи с мълчащи депутати са най-големите - ГЕРБ, “БСП лява България”, ДПС и Реформаторски блок.

В най-голямата група - тази на ГЕРБ, има четирима народни представители, които не са говорили от парламентарната трибуна. Това са Антон Долапчиев, Иван Стойнов, Михаил Тодоров и Пламен Йорданов.

От БСП на трибуната не са излизали двама депутати - Стефан Данаилов и Димитър Димитров.

Реформаторският блок е четвъртата парламентарна група, в която има напълно мълчалив народен представител - това е Никола Хаджийски, а от ДПС това е Делян Пеевски.

Останалите двама, които не са се изказвали, са напусналите ДПС Муса Палев и Шабанали Дурмуш. Те се водят нечленуващи в парламентарни групи.

Първият бе изгонен от групата на ДПС, тъй като влезе с преференциални гласове в Народното събрание и отказа да изпълни заръката да отстъпи депутатското си място на друг.

Вторият е представител на новата партия ДОСТ, ръководена от Лютви Местан.

Всички представители на останалите четири формации - Патриотичен фронт, “БДЦ - Народен съюз”, “Атака” и АБВ - са се изявили поне веднъж от трибуната на Народното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика