Освободиха руския опозиционер Алекей Навални след 30-дневен арест

Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Мотоциклетист пострада при сблъсък с лек автомобил Катастрофата станала край Къпиновския манастир

Спипаха затворник, забравил да се върне в килията след отпуск

Любовна лудост завладява Варна Започва 27-ото издание на международния филмов фестивал

Анджелина Джоли изпрати със сълзи Мадокс в университета в Южна Корея

АПИ: Възстановяването на виадукта на магистрала „Струма“ ще струва 1,86 млн. лева

Обама купуват голямо имение на остров за 14 милиона долара

Малките прегрешения не са съвсем безобидни

Столичната община няма да плаща за подмяната на ограничителите по „Граф Игнатиев“

Издирват ранен украински турист в района на връх Мальовица

Надал яхна 370 коня Тенисистът подкара нов автомобил

Русия представи първата в света плаваща АЕЦ (ВИДЕО)

550 руски учени обвиниха Кремъл в кампания на репресии срещу протестиращи

Десети годишни награди на „Правен свят“ и Международен правен център (ILAC)

Адвокат Петър Николов стана носител на приза „Юрист на годината“ на Десетите годишни награди на „Правен свят“ и Международен правен център (ILAC). Адвокат Николов бе отличен за успешния изход на делото на самотната майка Даниела Колева, която успя да върне трите си деца, след като осъди Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен. Номинирани в категорията бяха още доц. д-р Наталия Киселова за доклад „Специализираното наказателно правораздаване – конституционна уредба и практика“ и адвокат Ели Христова за дейността й като изпълнителен директор и утвърждаването на Центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев“.

Адвокат Николов получи наградата от министъра на правосъдието Цецка Цачева по време на тържествена церемония в присъствието на повече от двеста изтъкнати представители на юридическата професия – магистрати, адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители, както и на представители на изпълнителната власт, на редица държавни институции, на академичната общност и медиите. Сред гостите на събитието бяха членове на Висшия съдебен съвет, главният съдебен инспектор Теодора Точкова, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателят на Софийската адвокатска колегия Ивайло Данов, председателят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, председателят на Софийския районен съд Александър Ангелов, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, преподавателят по Конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки, националният омбудсман Мая Манолова, председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев, бившите министри на правосъдието Зинаида Златанова и Антон Станков и др.

Юбилеят на най-авторитетните сред юридическата общност награди доведе до разширяване мащабите на конкурса и включването на нови категории, с които „Правен свят“ и Международен правен център целят да насърчат професионализма и достойнството при упражняването на правните професии.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата за „Млада кантора на годината“, която предизвика особено голям интерес в хода на гласуването. Носител на приза стана Адвокатско дружество „Константинова & Ковачева“, което се конкурираше с адвокат Трифон Кумчев и Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“.

В категорията „Кантора на годината“ имаше четири номинации, като носител на наградата стана Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“. Те се конкурираха с Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници“, Адвокатско дружество „Захариев и Методиев“ и Delloiite Legal.

Победител в категорията „Дело на годината“ стана продължилото девет години дело на „Седем-Осми“ АД срещу „Глобал вижън“ ООД. Наградата бе връчена на Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници“, представляващо интересите на печелившата страна в казуса – „Глобъл вижън“ ООД. Другите две номинации в категорията бяха серията от над 100 дела между „Техномаркет“ и „Глориент“, приключили със споразумение между канторите „Авиора консулт“ и „Гугушев и партньори“ и делото на самотната майка Даниела Колева срещу „Социално подпомагане“ – Сливен.

Носител на наградата „Нотариус на годината“ стана нотариус Весела Ивчева, която бе номинирана заедно с колегите си Мариета Николова и Димитър Танев, председател на Нотариалната камара.

Носител на наградата „Частен съдебен изпълнител на годината“ стана Стоян Якимов, който се конкурира с колегите си Стефан Петров и Петя Николова.

Връчена бе и една специална международна награда, чийто носител стана адвокат Ерик Кампана от Адвокатската колегия в Марсилия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.