Десетки бягаха благотворително по Ботевия път

Първото издание на "Бягай с усмивка" по Ботевата пътека се превърна в истински фурор. 70 души се включиха в бягането из врачанския Балкан, като маршрутът бе 25 километра. Маратонът беше организиран за деца с лицеви аномалии.
"Архитектите" на проекта Светослав Марков, Методи Симеонов и Даниел Иванов пробягаха повече от 100 километра! Тяхното трасе стартира от кораба Радецки до лобното място на Христо Ботев. Идеята на триото беше подкрепена от община Враца и Врачански балкан. Преди това идеолозите на "Бягай с усмивка" организираха почистването на три пътеки.
Пред целия неделен ден стотици се събраха на централния площад във Враца, където можеха да разговарят с лекари от Асоциацията на пациенти с лицеви аномалии. Сред гостите на шоуто бяха ултрамаратонецът Красимир Георгиев и Божидар Антонов, рекордьор по пробягване на трасето Ком-Емине.
Събраната сума от участие в бягането, продадени материали и дарения е четирицифрена. Всички пари ще бъдат предоставени на асоциацията.
Идеята на организаторите е "Бягай с усмивка" да стане традиционно мероприятие по Ботевата пътека в името на децата с лицеви аномалии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт