Десетки граждани се събраха на площад „Св. Неделя“ в памет на Виктория Маринова

Десетки граждани се събраха на площад „Св. Неделя“ в памет на телевизионната водеща Виктория Маринова. Събралите се на площада граждани настояват медиите да реагират на убийство в Русе. Бяха запалени свещи в нейна памет. Гражданите носят плакати с надписи: „Няма правда-няма мир“ и „Виктория Маринова-поклон“, както и снимки на журналистката.

Бдения се организират и в Русе, Стара Загора, Пловдив и Ямбол.

Тялото на 30-годишната телевизионна водеща, която е била и административен ръководител на русенската телевизия TVN, бе открито на 6 октомври. Разследването на изнасилването и убийството на Виктория Маринова продължава трети ден. До момента няма заподозрени и се работи по всички версии. Според криминалистите смъртта й е настъпила след удари по главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, разпитани са свидетели.

От БСП настояха за действия от правителството за разкриване на мотивите за убийството. От партията заявиха, че очакват и конкретни мерки за защита на свободата на медиите. Жестокото убийството на телевизионната водеща намери отзвук и в световните медии.

Паметта на журналистката бе почетена с едноминутно мълчание на площада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България