Десетки деца са убити при атака срещу автобус в Йемен

Десетки хора, сред които и деца, са убити или ранени при атака срещу автобус, превозващ деца в северната част на Йемен, съобщи Международният комитет на Червения кръст.

"След атака над автобус, който превозваше деца до Дахианския пазар, Северна Саада (поддържан от МКЧК), в болницата бяха приети десетки мъртви и ранени", заяви организацията в Туитър, без да дава повече подробности. "Според международното хуманитарно право, мирните граждани трябва да бъдат защитени по време на конфликт", пише още в публикацията.

Телевизионният канал на бунтовниците "Хути" Al-Masirah съобщи, че най-малко 43 души са били убити, като повечето от тях са деца на възраст под 10 години, добавиха от Червения кръст.

Агенцията за децата на ООН – УНИЦЕФ, заяви, че е „много загрижена от първоначалната информация за убити деца“. „Гледам с ужас снимките и видеоклиповете, идващи от Саада в Йемен и нямам думи. Как това се оказа военна цел? Защо се убиват деца?“, написа в Туитър постоянният представител на УНИЦЕФ в Йемен Мерицел Релано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят