Десетки села са на воден режим от години в Севлиево

Според местните проблемът е в безразборната сеч

От години има воден режим в Севлиево, засегнати са десетки села. Местните са на мнение, че през последните години проблемът с безводието не само не се решава, но се и задълбочава заради безразборната сеч в района.

Боян Ботев от сдружение „Граждани за Севлиево” обяви, че при постъпват много сигнали за незаконна сеч. „На мястото на гора скоро видях поляна, повиках експерти – констатираха, че гората е здрава”, коментира пред БТВ Ботев.

Всяка година едни и същи фирми печелят тръжните процедури за дърводобив, които са свързани с общинското горско предприятие, твърди Георги Михайлов, собственик на фирма за дърводобив .

„Не зная защо хората нямат вода, но общинското предприятие незаконна сеч не е извършвало. При проверка не са установени нарушения”, каза инж. Александър Пенков, директор на общинското предприятие „Гори и земи” в Севлиево.

От община Севлиево уточниха, че за последните 30 години бездействие е имало през първите 20 г. От 2015 г. имало план за решаване на проблема с безводието и се работи по него.

Коментари

Задължително поле