Десетки хиляди протестират в Лондон срещу брекзит

Десетки хиляди анти-Брекзит демонстранти, сред които видни личности, се събраха на площада пред парламента в Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Съботният протест, който стана известен още като "Есента на нашето недоволство“, идва дни преди гласуването в парламента на Закона за отмяна на европейското законодателство. Организаторите заявиха, че около 50 000 души са взели участие в похода към парламента, много от които носеха лозунги от рода на "Аз обичам ЕС“. Мнозина бяха облечени в синьо и жълто - цветовете на знамето на организацията.

Сред ораторите на митинга бяха лидерът на либералдемократите Винс Кейбъл и поп звездата сър Боб Гелдоф. В редиците на демонстрантите бяха забелязани актьорът Патрик Стюърт и бившият правителствен съветник на лейбъристите Алистър Кембъл, който отправи остри нападки към водещите на кампанията за напускане с обвинения, че са подвели хората за Брекзит, информира БНР. Главният организатор на похода Греъм Хюз бе бурно приветстван, когато призова за нов референдум за членството на Великобритания в ЕС.

Говорител на организаторите заяви, че всяка нова анкета показва, че все повече хора са за оставане в ЕС: Правителството обаче не чува, ето защо ние сме тук, за да ни чуят, изтъкна той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа