Десет години затвор за турски гражданин, пренесъл през границата хероин за един милион лева

Снимка: Архив

Турски гражданин, пренесъл през границата на страната 15 кг. хероин е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе. Присъдата на Осман С. от десет години лишаване от свобода при строг режим и глоба в размер на 200 000 лева влезе в сила, след като беше потвърдена на три съдебни инстанции. Това съобщават от държавното обвинение.

47-годишният турски гражданин е признат за виновен и е осъден за това, че на 16.03.2014 г. и на 17.03.2014 г., на ГКПП „Капитан Андреево” и на ГКПП „Дунав мост” - Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, без надлежно разрешително пренесъл през границата на Република България и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 15.311 кг. хероин, на стойност 1 067 370 лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, вр. ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК и по  чл.354а от НК.

На 14.03.2014 г. в град Анталия, Р. Турция, управляваният от Осман С. товарен автомобил „Волво” бил натоварен със зеленчуци с направление - Австрия и Франция. Преди да напусне Турция получил голямо количество хероин, който трябвало да пренесе срещу заплащане през границата на Р. България и други страни и да предаде на неустановено лице на австрийско–германската граница. Хероинът бил разпределеният в 35 пакета и скрит на различни места в автомобила. Открит е при извършена щателна митническа проверка на българо–румънската граница през ГКПП „Дунав мост”-Русе.

Турският гражданин ще изтърпи наказанието си в затвора в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право