Десет чобански кучета нахапаха гъбар

Снимка: Архив

Десет озверели кучета са нападнали и нахапали 51-годишен гъбар от Златарица. Кървавата драма се разиграла в събота по обяд. В злополучния ден Мирчо Станев излязъл в гората да бере гъби и билки като водел със себе си три кучата, за които се грижел в дома си. Докато обикалял в района на местността Чуката, мъжът се натъкнал на пастир, който бил изкарал на паша стадо крави.

Те били следвани и от десетина псета. Кучетата пазачи обаче забелязали гъбаря и четириногите му любимци и захванали яростно да лаят. След миг глутницата се нахвърлила върху Мирчо Станев. Той паднал на земята, а псетата забили острите си зъби в тялото му.

Ловци от местната дружинка, които били на излет в близост, дочули викове за помощ и лай, прибрали своите кучета и се притекли на помощ на Станев. Авджиите успели да го отскубнат от озверелите четириноги. Предложили на ранения мъж да го откарат с джип до Златарица, но той бил толкова уплашен, че побягнал и когато със сетни сили до града се струполил в безпомощно състояние и целия облян в кръв пред кефане в центъра.

Ловците позвънили на тел.112. След минути пристигнала линейка и откарала нахапания мъж в областната болница във Велико Търново. Мирчо Станев бил с множество разкъсно-контузни рани по крака, ухото и ръцете. Пострадалият е настанен в хирургично отделение без опасност за живота. В полицейското управление в Елена е започнато досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле