Десислава Атанасова: Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш съдебен съвет

Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш съдебен съвет, каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Мина изслушването на кандидатите за членове на ВСС в правна комисия. Предстои гласуването в пленарна зала. Предполагам, че през тази седмица и ако влезе като точка в програмата ни за работа, ще се случи до края на седмицата."

Атанасова коментира и че обвиненията, отправени към президента, са свързани с факти и че Комисията, която ще проучва сделката за купуване на изтребители в Народното събрание, трябва да ги провери.

"На хората и на обществото вече им е досаден разговорът за лобисти. Надявам се всички, в каквито и позиции да са били, да са лобирали за българския интерес. Само че когато искаш думите ти да имат тежест, те не бива да бъдат оборвани с факти. Колегата Антон Тодоров има конкретни факти и аз предполагам, че комисията по този случай, която е сформирана в Народното събрание, ще провери тези факти. За да имат тежест думите, дори и на президента, те не трябва да са в сблъсък с фактите", каза Атанасова.

Държавният глава и управляващите влязоха в задочен спор по темата за бойните самолети на армията ни. Първо от ГЕРБ обявиха, че президентът Румен Радев в качеството си на командир на Военновъздушните сили е участвал в преговори именно с производителите на "Грипен", а след това президентът отговори от Ню Йорк, където е на 72-та сесия на Общото събрание на ООН.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че се съмнява, че "Грипен" са най-добрите изтребители, затова управляващите искат парламентарната комисия за проучване на избора на нов боен самолет да направи оценка. По думите на премиера армията се нуждае първо от сухопътна техника, защото такава е отбранителната ни доктрина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика