Син преби до смърт майка си в Пловдив

Влакът София-Кулата блъсна мъж

Автобус „захапа“ крака на жена и потегли

Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Десислава Атанасова, депутат и ръководител на българската делегация в ОССЕ: Няма международни наблюдатели на изборите във Варна и в цяла България

С изненада научих, че г-н Костадин Костадинов е разпространил невярна информация, по повод участието на членове от парламентарни делегации в мисия за наблюдение на изборите от ОССЕ във Варна. Като ръководител на българската делегация на ПА на ОССЕ, съм длъжна да го уведомя за процедурата по която се вземат решения в ОССЕ, по повод формиране на мисия за наблюдение в която и да е държава – член, съобщи Десислава Атанасова във фейсбук:

1. Това не става, ако кандидат за кмет ги покани, както г-н Костадинов твърди.

2. Всички формирани мисии за наблюдение, дати на които се провеждат избори и държави, които да се посетят от членове на ПА на ОССЕ се одобряват от Бюрото/ орган на ОССЕ/, а членовете на Постоянният комитет
/орган на ОССЕ/ се уведомяват предварително при провеждане на годишните, летните или есенни сесии на ОССЕ./ няколко месеца предварително/

3. При формиране на мисия за наблюдение на избори, задължително представителите на участващите държави се акредитират от Централната избирателна комисия във всяка държава на посещение.
/ В ЦИК няма регистрирани представители на ОССЕ/

4. При формиране на мисия за наблюдение на избори, задължително се уведомяват съответното министерство на външните работи и дипломатическите представителства на участващите наблюдатели от съответните държави.
/В МВнР на РБ няма подобна информация/

5. ПА ОССЕ сформира мисия за наблюдение, след получена официална покана от Председателя на съответният парламент.

Тъй като, нито едно от описаните по-горе условия, не е изпълнено, г-н Костадинов разпространява явни неистини в деня за размисъл, в които въвлича и международна институция. Това единствено, може да събуди съжаление към него и извинение от българското ръководство на ПА на ОССЕ, в което участват представители на всички партии от 44 НС.

П.П. Прилагам и писмо от Андреас Бейкър, ръководител на отдела за наблюдение на избори в ПА ОССЕ, което потвърждава написаното от мен, че НЯМА формирана мисия на ОССЕ за наблюдение в България, както и във Варна!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.