Десислава Атанасова за Радев: Грубо нарушение на международния етикет и протокол е да твърдиш, че си жертва на конспирация

Снимка: БТВ

Грубо нарушение на международния етикет и протокол е да твърдиш, че си жертва на конспирация, след като на международен форум са те отстранили заради контакт със заразен с коронавирус. Това заяви пред БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с провалената визита на президента Румен Радев в Естония.

Държавният глава обяви, че "доброжелатели" са подвели домакините с цел да извлекат политически дивиденти у нас. Тя отбеляза, че по един начин се работи при редовите пациенти с коронавирус, чиито контактни лица РЗИ издирва и по съвсем друг начин се действа, когато болен е високопоставен генерал, а контактни лица са президент, военен министър, висши военни и т.н.

Атанасова коментира, че вероятно още в неделя е станало известно, че командирът на ВВС е болен, но не обясни по какъв механизъм се очаква Радев да е бил уведомен преди обаждането от РЗИ във вторник, заварило го в Талин.

"Мисля, че отговорното поведение предполага г-н президентът да се извини официално на естонските домакини, на президента на Естония", посочи депутатът.

Според нея описването на ситуацията като "активно мероприятие" е "абсолютно несериозно твърдение". Като председател на ресорната парламентарна комисия, Атанасова коментира и проекта за нова Конституция. Към момента КС трябва да се произнесе допустимо ли е въобще съществуването на подобен орган, който да работи по текстовете.

Атанасова посочи, че към момента са готови вътрешните правила за работата на комисията и са изпратени копия от проекта на заинтересовани неправителствени, професионални и академични организации. 

Коментари

Задължително поле