Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт, тя не е подадена под натиск от премиера, посочи пред БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Дали ще има нова кандидатура за вицепремиер ще стане ясно след коалиционен съвет Обединени патриоти – ГЕРБ, посочи още Атанасова. По думите й лидерите на патриотите продължават да си правят шега с държавата. „Това са хора, които са поели ангажименти пред своите избиратели, на първо място”, посочи още тя.

Втора седмица имаме кворум и БСП, парламентът работи и без тях, но ми се струва редно да си покажат фишовете, защото получават заплати без да ходят на работа, коментира още Атанасова.

БСП заявяват, че подкрепят протеста за цените на горивата, а доколкото знам съпругът на Корнелия Нинова е шеф на ценовата политика в „Лукойл”. Опозиционна извънпарламентарна партия също заявява, че подкрепя протестите, а лидерът й е в пряка родствена връзка с председателя на българската петролна и газова асоциация, отбеляза още Десислава Атанасова от ГЕРБ.

За искането на протестиращите за смяна на системата тя припомни, че ГЕРБ са били вносители на законопроект за мажоритарен вот, който е отхвърлен. „Ние бяхме единствените, които подкрепиха този законопроект за мажоритарния вот, бяхме вносители. Той касаеше не само мажоритарния избор на два тура, касаеше и намаляване на партийната субсидия“, заяви Атанасова. Тя припомни, че тогава и президентът Радев е бил против този вот.

Коментари

Задължително поле