Десислава Атанасова след скандал за комисията за протестите: Това е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-ото НС

Групата на ГЕРБ - СДС напусна пленарната зала в Народното събрание след гласуването на комисията, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември миналата година. 

Първоначално за членове на комисията бяха предложени Младен Маринов и Тома Биков от ГЕРБ. По предложение на БСП обаче кандидатурата на Маринов беше гласувана отделно от всички останали и отхвърлена от пленарната зала.

След това Тома Биков обяви от парламентарната трибуна, че няма да участва в тази комисия и си направи отвод. След това депутатите от ГЕРБ-СДС напуснаха залата.

„Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република. Това, което се случва в българския  парламент, е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46 НС”, заяви на брифинг Десислава Атанасова.

"Пред вас е цялата ПГ на коалиция ГЕРБ - СДС. Пред вас сме 63 човека, които представляват над 600 000 български избиратели. По силата на Конституцията всеки един от нас представлява и целият български народ. Нещо недопустимо се случи в пленарната зала преди минути. Тези 600 000 български граждани и ПГ на ГЕРБ - СДС беше лишена чрез гласуване от представителство в една от временните комисии на Народното събрание. Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание. До този момент, никога, никой не си е позволявал, да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало, винаги парламентарната зала, се е съобразявала с мнението на ръководството на парламентарна група за излъчен техен представител", подчерта Десислава Атанасова. 

„По-големият проблем е, че не става дума просто за ограничаване на политически права, а на човешките”, добави Томислав Дончев.

Той определи случилото се като болшевизъм.

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/2657122004580929

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика