Откриха мъртъв мъж в град Рила

Викторио Александров към родителите на убитата Дарина: Идвам, идвам

Изпразват цистерна с 10 кубика газ на бензиностанцията на OMV на „Цариградско шосе“

Община плаща 170 000 лева за фатален инцидент на мост

В Хитрино вече възраждат улици и обществени сгради Делото срещу двамата машинисти е в ход

Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

Десислава Генчева – Първата дама

Ама какъв президентски ноември ни се спретна, а!? И у нас, и при американците. “Как ще ги стигнем?” пееше покойният майстор Тодор Колев. “Стигнааме ги”, отговори две десетилетия по-късно народът на България. Без много да му мисли. Че мислил го беше достатъчно. И след като избрахме президентите, време е да задъвчем първите дами. Така де – ние сме ли най-добрият износ на евтина американска идеология, или не!?

Но за да не се гледаме кръстосано, нека сме наясно от самото начало – не сравняваме по никакъв начин България със САЩ или г-жа Десислава Генчева с г-жа Мелания Тръмп. Като анемично ловджийско куче и авторът подобно на колегите от други медии се подведе по символиката. Отдавна (никога) не бяхме имали активна първа дама във формата, в който си наложихме термина с въвеждането на пряката демокрация в началото на 90-те години. Не че иначе щеше да ни послужи за нещо – последния път със семейство Плевнелиеви дамата посече титуляра, съдбата смаза всичко останало и не остана много за колегите от таблоидните издания да мърсуват отгоре. Пък електронните ни медии си мрат за позьорщина – бива ли да им вземеш хляба безнаказано!? Но да не се разсейваме… България по принцип е държава, която залага на тестостерона повече, отколкото на здравия разум. Спокойно!

И да се върнем на първите дами през годините. Които никога не ги е имало. Няма съмнение, че като титла съпругата на българския президент няма онези (никакви) символични функции подобно на други западни демокрации, в които е добре опакован медиен продукт. С уважение ще споменем Мария Желева, Антонина Стоянова, Зорка Първанова и Юлияна Плевнелиева – не ги запомнихме с повече от “съпругите на мъжете си”, но нейсе.

Много ни се искаше първите дами да са част от демократичния процес, уви, това не се случи. Виж, премиершите имаха сериозен отпечатък върху “бъдеще”-то ви/ни – Елена Костова като светъл пример, но също така Моника Йосифова като най-виден такъв.

И така, Бойко Борисов прецака всяка дамска номинация, която зависеше от него – дали ще е за генерален секретар на ООН, еврокомисар по бюджетните въпроси… човекът залагаше на себе си, пък който се качи!
И така стигнахме отново до Десислава Генчева, бъдещата ни първа дама – която подобно на мнозина лишени от глас е заложила на американското вдъхновение. Защото в ХХI век българските “десни” избиратели и “дясноориентираните” американски граждани извоюваха победа, несравнима с разбиранията на действителната политическа среда. Традиционната левица вие на умряло – другите също. Планетата е мъртва – такава, каквато я помним. Та за Десислава Генчева – не знаем и не гадаем!? От кампанията в подкрепа на генерал Радев предпочетоха да запазят дистанция спрямо търсения коментар! И политиканите, и другите…

Бъдещата първа дама със сигурност е била омъжена преди 13 години за народния представител от БСП Георги Свиленски – пред “Труд” същият отказа коментар, което на фона на противоречивите публикации, известни до момента, има всички основания. Дамата е вече “първа”. Обстоятелствата са различни. Не е много “патриотично”, но нейсе!? Познавате ли “Кристалина”!?

Иначе Десислава Генчева владее задължителните за възрастта й три чужди езика, също така е завеждала връзките с обществеността към Военновъздушните сили на Република България (Децата биха го изписали като ВВС, но Би Би Си е далеч, а отбраната е тук). За останалите й квалификации ще съдим в движение.

 

Хевиметъл

След изборната победа на ген. Радев г-жа Ганчева благодари на своите приятели във фейсбук за подкрепата с парчето на американската хевиметъл група Manowar “The Crown and The Ring” (”Короната и пръстенът”). Ето превод на част от текста на песента:

От битка ида,
към битка отлитам
с огнена диря в небето.
Съдбовни вериги
спъват жаркия ми ход,
смъртта ще ни сбере отново.

Смели и могъщи, ние сме царе,
яхнали торнадо от огън.
Провидението дари ни
корона и пръстен,
опръскани с гордост и кръв.

Героите са с мен,
врагът дезертира,
знаe, че няма да стигнe далеч,
коня оседлай, дай последна бира
тепърва ще има лък, стрели и меч.

 

За нея

На президентшата ще й трябват съветници

Българската реалност никога не е имала достоверна първа дама, за да разполага с образ, върху който да се самосъздава. От тази гледна точка Десислава Генчева тепърва има върху какво да работи. И това не засяга нея – работата й е достатъчно, става въпрос за екипа й.

Мария Касимова, журналист

Не ме вълнува

Наистина не ме вълнува отдавна нейния личен живот. Не съм се интересувал дали има друг мъж и дали се е омъжила. Не знаех обаче, че имат отношения на висшестоящ и подчинен и че това е в разрез с устава в армията. Ето това ме изненада, но пък не мога да коментирам личния живот на други хора, защото само те си знаят причините и мотивите за действията им.

Георги Свиленски, депутат от БСП, бивш съпруг, пред Plovdiv media

Музикалната първа дама е чела “Мечо Пух”

Имаме си музикална първа дама. Това става ясно от пръв поглед на профила във фейсбук на Десислава Генчева – втората съпруга на ген. Румен Радев, която в следващите пет години ще бъде жената на президента.

Досега тя беше пиар на ВВС, но явно не спазва законите на пиара и си позволява лични коментари в профила си дори по време на кандидатпрезидентската кампания, когато вече е ясно, че е в друга позиция.

Веднага след като се разбра, че Радев ще е новият президент, Генчева пуска поздрав към приятелите си с парче на Manowar. И пише философски пост: “Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!”

Евгени Петров, издател

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (46)

 1. На тоо урунгел генерала, първата му жена е много по-убава…

  1. Прав си – много точно си се определил като ТЪПУНГЕР .

   1. Флинте, ти май си гей:) Нали? Признай си:))))

 2. Освен жена – може би му е приятел, опора, не е достатъчно само да е хубава…

 3. Пропуснах да напиша, че е много хубава който не я харесва няма вкус !

  1. Бънгия неква. Става. Казах че бившата му е по-убава.

 4. много скоропостижно бе произведена от любовница в първа дама
  пилота си зарязал жената и децата
  криза на средната възраст
  пак некъв идиотски избор

  1. „Зарязал жена и деца“ не е престъпление. На всеки може да се случи да попадне на неподходящ човек. Престъпление е да назначиш любовницата си като PR в подопечното си ведомство. Ако му беше съпруга – конфликтът на интереси щеше да е ОЧЕВАДЕН, но сега генералът твърди, че всичко е в рамките на закона. Да де, ама не аз съм и топлил чаршавите, за да стане PR във ВВС! Конфликт на интереси има, само дето вече никой от върхушката няма да го признае!

   1. Всеки ден повтаряш тази лъжа. Назначена е от Константин Попов.

    1. Ако един директор на държавно предприятие помоли състудента си – друг директор на държавно предприятие да назначат любовниците си на разменено гостуване, това лъжа ли е или тъп виц, в който живеем?

     1. Пак пробутваш лъжливите си и глупави заключения само защото си мислиш , че така уязвяваш БСП . Все пак каквато и длъжност да е заемала там , явно е показала компетентност . Кажи нещо за многобройните герберастки калинки по различните етажи на досегашната власт , заемащи и отговорни държавни постове – като например Десислава Атанасова или крокодила Ангелкова – същинско плашило за децета , или самата Цацка Цачева – освен грозна , дебела , и лъжлива като патрона си , или сестрата на Боко – стана шеф на държавна болница само със собствени професионални качества ?

     2. Flint-а пак е прав. Показала е професионални умения умения. Да върти тутурутки по време на работа:)

    2. От Константин Попов кото старши експерт във финансовия отдел , а от Радев като допълнение към трудов договор е назначена на офицерска длъжност връзки с обществеността със месечено заплащане 400лв. плюс това от основната и длъжност. Това е от извора, другото са предположения. Щом желаете ще ви постна и оригиналната заповед подписи , печат.

 5. Имам чувството, че въпросната мадам втора следи всички форуми и веднага контраатакува неприятните коментари. Изглежда доста безвкусна и изтървана .Не мога да я уважавам след като е развела женен мъж. Друго не знаем за нея освен орангутанския и вид , котйо виждаме, но със сигурност ще бъдем информирани.

 6. Хе-хе-хе…,.
  Неведоми са чудесата на демокрацията, Господи……
  Още една църковна мишка стана манастирски котарак…..
  Хе-хе-хе!!!..

 7. На мен „първа дама“ ми звучи като „последна на село“!

 8. Селска тетка неква… идеална за българските избиратели.

  1. И ти добре си си подбрал псевдонима „cornholio=увиснал“ .

 9. НЕ СЕ БЪЗИКАЙТЕ СЪС ЖЕНАТА -ТЯ НЯМА НИКАКВИ ФУНКЦИИ , СЛЕДОВАТЕЛНО И АМБИЦИИ -МАКАР ЧЕ ЖЕНА С ТАКОВА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ СТОИ В КЪЩИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА .АМА ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК !? ВСИЧКИ ГРЕШИМ .

 10. селянката си остава селянка -пази боже сляпо да прогледне или дай му на простака власт за да му видиш акьла-алеко константинов……..

  1. Чула си някъде някакви поговорки , приписваш ги на известния автор на „Бай Ганьо“ , явно претендираш , че не си селянка – може и да не си , но ако си „софиянка“ със селски произход – това също не е проблем – масово софиянци са със скорошен селски произход . По принцип всички граждани /живеещи в град/ са със селски произход – в дълбоката древност са възниквали селища , които като се разраснат и отеснеят за хора , добитък и кокошки – се обявяват за градове и жителите им стават граждани . Всичко това написах само за да ти отворя очите , че селянията се проявява и при такива претенциозни „граждани и гражданки“ като тебе – „…дай му на простака власт за да му видиш акьла-алеко константинов …“ – пише се Алеко Константинов .

 11. Когато се обсъжда музикалния вкус на бъдещата първа дама е по-любопитно човек да се вслуша в друга нейна очевидно любима песен (според Facebook): „Balls to the Wall“ на Accept.
  Дали долавям закана към някого тук:

  „Гледай обречените,
  Те ще счупят веригите си,
  Не, не можеш да ги спреш,
  Те идват за теб и (ще заковат)
  Топките ти на стената,
  Топките ти на стената,
  Топките ти на стената!“

  Възниква въпросът, естествено, кои са обречените, и чии ще са топките на стената?

 12. Много злобен народ се е навъдил. Жената е супер. Има качества на интелекта, привлекателна външност и мъж-президент. А вие имате тъпите форуми, в които да плювате.

  1. И какво й е супер на жената?- мръсната коса, липсата на маниери, евтиното костюмче от 90-те, з а обувките, да не говорим, или че води президента като на сватба. За деликатно женско присъствие се изисква интелект, а не напориста амбициозност.

   1. Публикувайте си снимки във Facebook да ви видим вие как изглеждате или поне напишете нещо на английски тук , във форума – все пак тя знае поне този чужд език . Разбирам женската ви завист , но поне да имаше някакво по-конкретно основание . „…С лъскавото си евтино костюмче и …“ – не разбирам от костюмчета , но предполагам , че ако беше с нещо шикозно облечена , вие пак щяхте да я оплюете – пак е разбираемо – освен женската ви неприязън , казва си думата и вашата политическа такава , а също и парвенющината ви . Да не би ситуацията с Роско да е по-приемлива – нескопосан президент , а явно и нескопосан мъж , „прославил“ България с големия брой гафове .

    в следващата страница видях афроамериканеца и се сетих за жена му – по принцип след като Обама е афроамериканец , съвсем логично е и жена му да е такава – да са живи и здрави щом се харесват . Обаче на мен Мишел не ми харесва – това е огромна негърка , направо кобила , обаче това няма никакво значение за нея , за мъжа й и още по-малко за въртенето на земята .

    Има още да се добави – вижте на Боко министърките Захариева и особено Ангелкова – такива грозотии , обаче на вас сигурно са ви любимки .

    А Фандъкова – направо мис и мисис …. ГЕРБЕРАСТКА .

    1. Ало, флинтчето!!!! ти на заплата при Каката ли си или си самата Десиславка?
     и не се репчи на троловете , а ми си иди в къщи да си кърпиш чорапите… И остави другите да знаят и повече езици и по-добре от теб да изглеждат! Много интересни коментари, няма що!
     Аман от селяни в тази държава- каката е учила само малко в Английската гимназия в Бургас – до 9 клас!, и не е работила ПР , а в счетоводството…та нормално да смята костюмчето за достойно за НДК! Кога друг път е ходила женицата тамБ!

  2. Знаете ли колко сте права. Можем да съжаляваме, че сме в този форум.

 13. Въйй, че и плЮваме чак… не ни е срам 😀

 14. Мдаааа….. Както някой спомена – СЛЕДИ ГИ ФОРУМИТЕ и се опитва да маже… Абе PR си е от всякъде. Само дето не може да уцели какви дрехи да носи с тая фигура на дойна крава!

 15. Хляб може и да няма, но за зрелища все се намира място. Толкова години защо не ровихте под юргана на Бойко? Там сигурно е по-интересно, но …. пляскат през ръцете. Не дай боже нормален човек да попадне под прожекторите, журналистическите хиени го разкостват на часа.

 16. Каква дама видяхте в тази селянка,моля? Поредният домашен президентски позор! И пак ще берем голям срам! Язък за ентусиазма на толкова хора. Да се изкъпе, да си измие косата и някой да й смени евтините лъскавки костюмчета! И ако може, да си седи повече у дома. Не сме я избирали нея. Да си сттои у дома и да си готво манджи на любимия.

 17. Дай на … малко власт и му гледай сеира! Има нещо показно в тази жена, търси задължително да блести, дори на първата пресконференция. Дано не я слуша много, че така се влиза в женски капан на заслепена от прожектори дама. За разлика от сегашният му избор…първата му съпруга е красива, много нежна и излъчва добронамереност и интелект. Но, той си знае. Ние само ще гледаме.

 18. Ама я по скромно бе, че то по света никъде няма школа за президентши, Дръж го здраво Деси твоя Руменчо, че барнат ли му джидиите каваля, че одите дзнайш после да ги обучавате кое е цвирка или секс – „демократите“… То nqma zna`enie много, ама по света някой държавници ги одумват с гимнастички, или пойни птички, и пак не ги аресват тия които хвалят хамериканците.

 19. Без мършите във форума, – „Марш, марш, с генерала наш! В бой да летим враг да победим.“ Правят се на демократи, некомунисти, хуманисти, с поглед към евроатлантическите ценности, и душата си дават, „но не свойта душа, братя, а душата на народа!“ И не удостоиш ли го – порции да раздава, „като човек – що да прави? изяда си и месата.“

 20. Ало другаря космонавт Иванов.. хващай си генерал и в масква.

 21. Божеее, много зле са нещата. Знаещата чужди езици, PR-ка и няма елементарна бизнес етика. Да беше прочела поне грам за Бизнес етикет и протокол и да се облече както трябва, а не да разголва крака на тази си възраст…Има правила за дължината на полата, за съответствие на облеклото…Пълна селяния…Да пъчим цици…щото сме „първа дама“…Голям срам…остава да вземе и на приеми да си похлупва чашата с ръка и да пресипва от чинията си в тази на генералчето…..Гнус ме е от тази държава…

  1. „…Голям срам…остава да вземе и на приеми да си похлупва чашата с ръка и да пресипва от чинията си в тази на генералчето…..Гнус ме е от тази държава…“ – тая държава до голяма степен дължи това си състояние именно на тоя , когото цитираш и най-вероятно си вървяла след него като овца – Жельо Желев . Жена му правеше това с чашата и пресипването от чинията . Обаче е подло да приписваш гадости на някого , когото даже не познаваш , камо ли да се е проявил .

  2. Абсолютно съм съгласна с вашето мнение. Госпожата има много да се учи какво поведение трябва да следва и как да се облича! Но…явно има други умения! Но и господинът не е без вина – след многото учене на езици и полети е решил да „поживее“! Да зарежеш деца на 13-14 години, да назначаваш любовницата си на допълнителна позиция, а и какви лупинги правеше с оставката си: искам сега, отлагам…Кариерист до мозъка на костите!!!

   1. Ясно, че има платени червени тролчета! Истината е, че К. Нинова успя да заблуди хората с високия морал на този мирновременен генерал! Съжалявам, че гласувах за него!

 22. Ааааа ageorgieva и cornholio, като Ви чета гнуслявостите, ми се чини, че съвсем по етикеция и по евроатлантически ще се изтаковате дори и с децата си, че да сте съвсем по цивилизовано и модно аплодирани. Ще ми се тия двамцата съученици, колкото разбрах, да са чисти БОГари преди всичко, и способни Презедент и президенша, а това, че и е късичка полата, късничко са се задомили не е лошо – лОшО е било, и все още е лОшО, от както царя ни Иван-Александър залюбил прелестната еврейка Сара. А според дяда Вазов се е случвало, и все още има да се случва „…за няколко дена, тайно и полека народа да порасте на няколко века“…

 23. Дано да има някой в нейното обкръжение да я преземи…
  Но като знам в какво време е живяла и каква бе практиката за катерене по етажите се съмнявам, че ще е лесно безболезнено преземяване…

  1. Пак същият неграмотен трол , който се появи с никовете Ела , Ели , Елиа , тук kok ona . Поне научете граматиката , след като претендирате да оценявате другите . Глаголът е прИземявам , не прЕземявам !

 24. Tози президент е малко безотговорен! Да си оставиш малките деца заради любовница е крайно безотговорно!!! И тъй като сега като президент трябва да има нещо покрай него и вече се видя с кого живее, трябваше да сключи брак с тази любовница. Със сигурност не е мислил да го прави, но…. няма как. Е, те нямат общи деца, така че сега му е просто легална и законна любовница!!! Смешно!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.