Иванчева се оплака, че пъпчасала в ареста

Няма такава държава и няма такова правосъдие като нашето, заяви арестуваната за подкуп Десислава Иванчева преди началото на заседанието на Апелативния специализиран съд, който трябва гледа като втора инстанция отстраняването й от длъжност като кмет на столичния район "Младост".

Иванчева обяви, че кмет на "Младост" трябва да бъде нейният пиар Петър Кърджилов. Относно другия й заместник Румен Русев тя каза, че е подписала от ареста заповедта за освобождаването му и ако някой има нещо против, да я оспорва в административния съд, който може да я отмени. "Кърджилов е най-близък до нашите идеи за зелен "Младост", заяви Иванчева.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заявиха, че е лъжа, че са бавили строеж на улици в "Младост", както съобщи тази сутрин председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков пред бТВ.

Биляна Петрова обясни, че проектът за тези улици е от 2015 г., но още тогава осите не са били направени от кадастъра, където се бавили осем месеца, а всеки ден от общината ходили да проверяват дали са готови.

Иванчева се оплака пред журналистите, че заради лошата хигиена в ареста са й излезли пъпки.

Съдът даде час и половина на кметицата на "Младост" и нейната заместничка да се запознаят с новопостъпили явни и секретни материали по делото, което се води срещу тях за подкуп.

Коментари

Задължително поле