бТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

Разследват корупция при доставки за ВВС Дружеството “Балкантел” е изпълнявало поръчки на НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, “Булгартрнасгаз” и др.

Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор) 2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Правят проучване за контрабандата на горива При алкохола няма проблем за бюджета

Десислава Радева: Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди

„Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм“, написа съпругата на Румен Радев Десислава Радева във фейсбук.

„Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент“, написа още Десислава Радева.

„Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента – пише още съпругата на президента – Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.“

В добавка Радева публикува песента на R.E.M. Everybody Hurts.

Целият постинг във фейсбук:

Наясно съм, че каквото и да напиша, ще бъде използвано срещу мен. Каквото и да направя, също ще бъде използвано срещу мен. Затова избрах да не опровергавам нито една от лъжите, които прочетох или дочух срещу себе си в последните месеци. Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент… Може би допуснах грешка.
Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават.
Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм.
Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.
Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.
Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.
Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.
С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език.
И накрая – днес е Задушница. Ден, в който почитаме мъртвите. И защото измежду всички лъжи, които се развяваха за мен в публичното пространство, имаше и такива за моя баща, искам да направя уточнение в името на неговата памет. Не, баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е „строявал” президента. Той е покойник от 11 години.
Почивай в мир, татко! И не спирай да ме пазиш!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Днес е Задушница, а медиите цял ден ни занимават какво написала Радева във Фейсбук! Аман от безумия! Няма закон, който да позволява кабинет на съпругите в президентството!

  2. „Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм.“ Госпожо Радева,след като не сте Първа дама и Фърст лейди,какво правите в кабинета в Президентството?! Я се стегнете и вдигнете глава и носле нагоре! Вие сте Първата дама! Аз,ако бях на ваше място,щях да се фръцкам и тези,които са на мнение,че съм селска или градска пръчка,щях да ги пратя на м-а-йната им. Не се унижавайте повече и не им обръщайте внимание-хора и мнения всякакви.Гледайте напред и хубавейте! Всичко добро на вас и на г-н президента! За доброто на родината ни.

  3. Влизането в режим на обяснение и то във Фейсбук, не говори добре за обясняващата се! Въпреки, че каквото и да пише, това, което излъчва и хората възприемат, не може да го промени …

  4. Абе малко втора дама идва, ама няма лошо. Важното е президента да е в час, а не да повтаря като папагал, че санкциите не били хубаво нещо, ама иначе анексията на Крим била нарушение на международното право.

  5. Искам да чуя журналистите да зададат въпроса кой нормативен документ позволява съпругата на президента да разполага с кабинет в Президентството?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.