Деси Тенекеджиева на червения килим в Рим

Позната е в Италия, където се е снимала в повече от 35 филма

Актрисата представи филма “Занаятът на оръжията”

Деси Тенекеджиева и младият актьор от Народния Театър Димитър Николов се разходиха по червения килим на откриването на филмовия фестивал в Рим.

Двамата бяха официални гости на един от най-бляскавите кино форуми в света, който продължава до неделя и имаха възможността да се срещнат със звезди като Едуард Нортън, Джон Траволта, Бил Мъри, Виола Дейвис и други, които също бяха част от елитното събитие.

Тенекеджиева е позната в Италия, където се е снимала в повече от 35 филма. Тя бе в Рим за представянето на “Занаятът на оръжията” на Ерманно Олми, който бе част от специална селекция, отдаваща почит на легендарните италиански режисьори Фелини, Олми и Пазолини.

В лентата българката изпълнява главната женска роля и влиза в образа на Мария Медичи.Филмът е един от най-награждаваните в италианското кино, като печели девет награди “Давид на Донатело”, става Европейски филм на годината и получава номинация за “Златна палма” през 2001 г.

На червения килим Тенекеджиева облече рокли на британския моден бранд Kolchagov&Barba, в който дизайнер е българинът Светослав Колчагов, работил дълги години за Вивиан Уестууд.

Димитър Николов пък бе в Рим бе по покана на Освалдо де Сантис - дългогодишен Президент на Twenty Century Fox Италия и на международния филмов консултант Ива Иванова. Това бе една от изненадите, които Димитър получи през април печелейки голямата Награда за Полет в изкуството на фондация “Стоян Камбарев”.

Коментари

Задължително поле