Десподов влезе, „Каляри“ победи

Кирил Десподов набира скорост и в италианския футбол. Най-добрият за 2018 година влезе като резерва за „Каляри“ и допринесе за обрата – 2:1 у дома срещу „Парма“. Десподов се появи в 56-ата минута, а след това 30-годишният Леонардо Паволети заби двата гола, с които мачът се обърна. В миналия кръг Десподов дебютира с четвърт час, но „Каляри“ бе разгромен от „Милан“ с 0:3 на „Сан Сиро“.

Полякът Кжищоф Пиятек пък е надеждата за добри дни в „Милан“. След като дойде от „Дженоа“, за да смени Гонсало Игуаин, нападателят вкара шест гола в първите си пет мача. Донесе с 2 попадения победата над „Аталанта“ с 3:1 и изостава само с две от Кристиано Роналдо в класацията на реализаторите.

Спортният директор и легенда на „Милан“ Паоло Малдини призова медии и фенове да не сравняват Пиятек с Андрей Шевченко „Той вече прави невероятни неща, но Шева е уникален“, каза Малдини.

Фенове на „Челси“ пък стартираха критики към своите шефове заради Пиятек. Лондонският клуб вложи 35 милиона евро в Игуаин, който е на 31 години. А полякът е само на 23. Игуаин е вкарал само два пъти за „Челси“ - при 5:0 над „Хъдърсфийлд“.

В същото време Пауло Дибала разсмя Италия с кучето си. В социалните мрежи аржентинецът публикува снимка как с кучето си копира радостта след гол на Кристиано Роналдо. Дибала и домашният любимец лежат по гръб с разперени ръце (лапи) – виж снимката. В петък нападателят прекъсна серия от 10 мача без гол в „Ювентус“ при 3:0 „Фросиноне“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ