11 души бяха ранени при стрелба в кафене в Одрин

Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Министър Ангелкова в Кайро: Обмяната на опит и добри практики в сферата на дигитализацията ще допринесе за устойчивото развитие на туризма

Папата нахрани 1500 бедни и нуждаещи се

Трето наводнение за седмица във Венеция

Нови 8 метроспирки готови през декември

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 18 ноември 2019

Кажете и за осъдените, протестирали срещу Гешев

Вълчица бежанка падна от куршум край Чипровци

Сорос обеща 750 млн. евро на Централноевропейския университет

Плевенско и Ловешко са заплашени от трайно безводие

Детайлен отчет на Бюджет 2017 на Община Благоевград бе подложен на публично обсъждане

Подробен отчет на бюджета за 2017 година на Община Благоевград бе направен, днес пред представители на институции и граждани, в зала № 5 на административната сграда. Заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, председателят на Общински съвет Радослав Тасков и експерти докладваха в най-малки детайли изпълнението на Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2017 година.

Също така усвоените средства по Оперативни програми за капиталови разходи и изпълнение на капиталовата програма, както и отчета за изпълнение на разходната част на бюджета. По време на публичното обсъждане стана ясно, че общият размер на отчета за 2017 година е 57 501 931 лева, в това число местни дейности – 25 596 656 лева и държавни – 31 905 275 лева. Размерът на дълга, като съотношение с планираните приходи и изравнителна субсидия, е едва 8,4% при 48,08% средно за страната за 2017 година, което показва 6 пъти по-слаба задлъжнялост спрямо общините на национално ниво.

Традиционно, Общината приключи 2017 година без задължения. За страната просрочените задължения по общинските бюджети са 5,58%. Анализ показва, че събираемостта на данъка върху недвижимите имоти за 2017 година е 75,10%, с близо 2% повече от средното за страната 72,30%. Повишаването събираемостта на приходите от данък върху недвижимите имоти е в резултат на предприетите от Община Благоевград действия по принудително събиране. Резултатите произтичат и от индивидуалната и активната работа на служителите с гражданите и фирмите, които имат натрупани задължения, чрез договореност за разсрочено плащане, както и въведените и разширени онлайн услуги, които предлага Общината. Спрямо предходната година този показател се е увеличил с 2,5%.

По време на публичното обсъждане бяха презентирани резултатите от дейностите по ключови проекти на Община Благоевград, изградените обекти през миналата година, осъществените СМР дейности, както и постъпките за подобряване на условията в социалната сфера.

Подробният отчет на Бюджет 2017 е поместен на страницата на Община Благоевград www.blgmun.com в раздел Икономика. Той ще бъде подложен на гласуване на заседание на общински съвет в края на месеца. До тогава граждани и представители на институции могат да дават своите мнения и предложения, като ги входират в „Деловодство“ на Община Благоевград.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.