Дете изчезна от плажа, откриха го след половин час

Шестгодишният Мартин изчезна в понеделник на Северния плаж в Бургас за 30 минути. Хлапето се заиграло около морето и в един момент от него нямало и следа. Майка му и баща му обезумели от страх и хукнали да го търсят.

"Вдигна се страшна тревога, всички колеги започнаха да го издирват. Накрая го намерихме на Централния плаж, явно е вървяло по брега и е изминало доста голямо разстояние само", разказаха спасителите. Слава богу, че детето не е влязло във водата.

Морето днес не бе съвсем безопасно и флагът бе жълт. Предния ден спасителите пак били изправени на нокти заради паника на близки на трима души - двама мъже и жена. Близките им сигнализирали, че са влезли в морето и ги няма от час. Пак започнало лудо търсене, накрая се оказало, че летовниците излезли от водата далеч от хавлиите си и се залутали по пътя към тях.

"Други сядат да пият бира и да ядат цаза, а приятелите им мислят че са в морето и веднага ни вдигат по тревога. Това е, защото това лято морето бе небивало опасно и всички се страхуват", коментираха морските спасители на Бургас.

Коментари

Задължително поле