Дете на 10 години с опасност за живота след зверски побой

Снимка: Архив

10-годишно момче от търновското село Беляковец е с е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота в отделението по Неврохирургия на областната болница във Велико Търново. Детето е било пребито от баща си, защото си забравило ключа.

Пребитото момче е прието в понеделник през нощта във Великотърновската болница, откъдето уведомяват детска педагогическа стая.

Състоянието на момчето е под контрол, съобщи д-р Николай Мойнов, началник на отделението по Неврохирургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Откакто е прието в болницата с диагноза „черепно- мозъчна травма“, детето е под постоянните грижи и наблюдение на лекарски екипи. Назначено е лечение, което ще продължи около десет дни, като по думите на лекаря, травмата е сериозна.

Вчера около 16 часа момчето е намерено объркано и безпомощно на пътя от Велико Търново за Беляковец от жена. Тя го завела в полицейското управление в старата столица. Момчето е било контактно и се е движило само, без чужда помощ, уточни Мая Пешева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ във Велико Търново. То твърдяло, че е било пребито от баща си, тъй като си загубило ключа.

„В момента текат следствени действия, за случая са уведомени полицията и прокуратурата, коментира още Пешева. Но детето е било объркано и изплашено, и с черепно- мозъчна травма, така че изчакваме да се възстанови, за да се изяснят обстоятелствата", добави още Пешава. По думите й, вечерта към 22 часа в болницата момчето се оплакало, че го боли главичката.

Десетгодишното дете е ученик в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново. Днес педагогическият съветник на училището го е посетил в болницата. Следобед в социалната дирекция е заседавал екипът по Координационния механизъм за взаимодействие при работа с деца, жертви на насилие, за да обсъди случая. Детето е с постоянен и настоящ адрес, на който живее баща му – в село Присово. Майка му от години живее в чужбина. То се озовало на пътя за село Беляковец вчера, тъй като неговият родител работи в автокъща в района на гробищния парк, където им били предоставени две помещения за нощуване, уточни още Пешева.

Преди 7 години, след инцидент, момчето е било отнето от бащата и временно е било настанено в детски дом. С решение на съда е върнато на родителя си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право