Дете от „Столипиново” се разболя от морбили

2-годишното дете от квартал Столипиново , което постъпи за лечение в инфекциозната клиника на пловдивската университетска болница, е болно от морбили. Това потвърди пред БТВ началникът на клиниката професор Мариана Стойчева.

Тя уточни, че детето е в задоволително състояние, но е имало контакти и с други деца от квартала. Затова професор Стойчева не изключва вероятността и други деца да са заразени.

Детето не е било имунизирано поради пребиваване в чужбина. Оказва се, че в най-голямата ромска махала у нас това не е изолиран случай.

Малцина в „Столипиново” знаят какво е „морбили“, но се притесняват за децата си, които играят сред зловонни локви и купища боклуци между блоковете.

За да не се повтори епидемията от хепатит отпреди 11 години, жители на квартала молят местната власт да започне да глобява тези, които изхвърлят отпадъците си през прозорците.

Последната епидемия от морбили у нас е регистрирана през 2010 година. Тогава, предимно в ромските махали, заболяха над 20 хиляди души. Болестта е изключително заразна и понякога води до летален изход.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Дасе премести гетото някъде, където няма да пречи. Например в Париж !

  2. То може и чума да тръгне от това сметище. Тъкмо да нормализира броя на жителите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.