Дете с награда “Полицай на годината”

Момче на 9 години бе наградено на церемонията “Полицай на годината 2016 г.” вчера. Дамян Лазаров от Тутракан получи от вътрешния министър Румяна Бъчварова отличието “За граждански принос”. Малчуганът, който е син на полицай, намерил през юли т.г. портмоне с 2000 лева и документи. Дамян не прибрал парите си за себе си, а се обадил веднага в полицията. Само преди седмица той отново намерил портмоне с документи. Момчето видяло адреса на собственичката по личната карта и лично й занесъл изгубеното.

“Няма смисъл от парите, има смисъл човек да е здрав и щастлив”, каза малкият Дамян. Същата награда получиха и двама младежи от Бургас, които спасили възрастна жена от грабител рецидивист.

Голямата индивидуална награда “Полицай на годината” бе връчена на шефа на сектор “Контрабанда” в ГДБОП Калин Литов. При акции на антимафиотите от отдела били конфискувани близо 24 млн. къса цигари и 17 тона тютюн. Предотвратените щети са за 10 млн. лв. Колективната награда е за ГДБОП. През 2016 г. антимафиотите неутрализирали 15 банди и задържаха 110 българи и чужденци, участвали в престъпни схеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право