Детските градини отварят в Сливен на 29 май, в началото - с по-малко деца

Директорките на детските градини и ясли по време на срещата в общината.

Детските градини и яслите в Сливен ще заработят от 29 май, съобщиха от общината. На среща, проведена от кмета Стефан Радев с директорите на детските заведения, стана ясно, че до тази дата те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти, дезинфекционни препарати и предпазни средства. 

В момента се извършва обезпаразитяване и почистване на дворните пространства и откритите площадки, съгласно всички предписания в заповедта на министъра на здравеопазването. Предвидена и периодична дезинфекция в детските градини.

Детските градини в началото на възобновената си дейност ще бъдат посетени от по-малък на брой деца. Това е показало предварително проучване, извършено сред родителите. Кметът Радев коментира, че посещаемостта трябва да нараства плавно, тъй като опасността от разпространение на вируса още не е отминала. 

Очакваният брой на малчуганите в група е до 16 деца, като ще се прилагат всички противоепидемини мерки. Ще има повече занятия и игри на открито. По заповед на здравния министър родителите трябва да подпишат декларация за информирано съгласие, че са запознати с предприетите мерки в градината и доброволно желаят детето им да посещава детска градина и ясла.

Към момента е приключило и пълното обновяване на една от детските градини в Сливен, а на една от яслите предстои завършване на ремонтните дейности. „Въпреки условията, в които живеем в момента, трябва да се борим и да преодоляваме трудностите. Важно е да се подобрява средата за израстване и възпитание на нашите деца. Работихме дълго по този проект и се радвам, че го осъществихме, с което отговорихме на очакванията и потребностите на хората“,  заяви в заключение Стефан Радев.

Коментари

Задължително поле