Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Детски панаир превръща Благоевград в творческо ателие през уикенда

Детски панаир и фондация „Easy Art” идват в Благоевград на 27 и 28 май (събота и неделя).Над 40 културно-образователни инициативи ще зарадват децата на Благоевград за поредна година. Различни работилници за занимания ще отварят врати от 10.00 часа на площад „Македония“. Част от програмата ще бъдат още в РИМ- Благоевград и Младежкия дом.

В рамките на Детски панаир са включени и нови акценти като работилница за анимационни филми, ателие за безопасност на пътя, шоу с фокуси и вариететни атракциони. „ Stop Motion анимация с NIM production – aNIMation studio for kids“ ще даде възможност на децата да разберат как се прави анимационен филм, да изработят герои и сюжет и да създадат свое филмче. В специален кът ще бъде подредено ателие за пътна безопасност с подкрепата на „Агромах“, което цели да запознае най-малките с основните правила на пътя. Освен работилниците по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство, ще бъде създадена и специална интерактивна инсталация с картини от Благоевград. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката с ателието „Корпус за бързо гърмене“, а пожарникарите от Благоевград са подготвили специално ателие, което да запознае най-малките с тяхната професия.

За изненада на децата в програмата е включено атрактивно шоу на театър „Пан“. Ще бъдат представени фокуси с участието на деца от публиката. В програмата са включени още много игри, състезания, жонглиране с чинии, комични фокуси и илюзии.
Община Благоевград и Фондация Easy Art отново си партнират за реализацията на Детски панаир. Неговата основна цел е за подпомагане социалната интеграция и личностната реализация, развитие и утвърждаване на културата, науката, образованието, духовните ценности и физическата култура. Инициативите по време на панаира разкриват заложбите и провокират детските таланти в областта на изкуството. Те превръщат музеите, галериите и театрите в леснодостъпно и привлекателно място.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.