Откриха две момичета обявени за общодържавно издирване Криминалисти от Търново засякоха откраднат автомобил

Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в с. Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Детски пюрета и макарони двойно по-скъпи у нас

Фермери ще плащат по 50 ст. на дка за борба с градушките

Предлагаме на Саудитска Арабия да прави завод за фуражи в Шумен

Над 40% от изследваните около 60 стоки на българския и на европейските пазари се предлагат у нас на по-високи цени. Това са показали междинните резултати от последните проверки за двоен стандарт при храните, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов в Съединение.

Сред тях отново са детски пюрета, както и италианските макарони. У нас те са 2 пъти по-скъпи, отколкото на западния пазар, посочи министърът. До дни ще бъде готов и физико-химичният състав на храните. Порожанов отхвърли оправданието на производителите, че в различните страни потребителите имат различни вкусови предпочитания и каза, че нашият пазар не се различава от европейските. Не става въпрос за вредни храни, а за нелоялни търговски практики и различно третиране на потребителите, отсече министърът.

Той разкри, че България е направила инвестиционно предложение към Саудитска Арабия за изграждане на голям и модерен завод за фуражи край Шумен. Проектът е той да произвежда до 500 000 тона фуражи, включително и люцерна. В Саудитска Арабия имат голям проблем с цената на водата, която ползват за напояване. Затова са решили да спрат да напояват, съответно и произвеждат фуражи, а да си внасят, обясни министърът.

Ново предприятие ще замени Агенцията за борба с градушките, като целта е цялата страна да бъде покрита със защита и там, където няма ракетни площадки, градоносните облаци да се разбиват със самолети, съобщи още Порожанов. Държавата обаче не може да се справи с финансирането сама, нито само с помощта на земеделските производители, затова и се обмисля идеята в бъдещото предприятие да влизат и част от премиите на застрахователите, основно на автомобилните застраховки. В процеса трябва да се включат и земеделските стопани, като се обсъжда те да плащат по около 50 стотинки на декар без пасища и ливади.

“В момента се изграждат още няколко площадки и 33% от земеделските площи ще са покрити със защита с ракети. Добруджа обаче не е покрита и там, и в урбанизираните територии ще прилагаме самолетния способ, който е по-евтин”, допълни министърът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.