Детско лято „Стрелча 2017” откриват в понеделник в курорта в полите на Средна гора

Със спортни игри и направа на хвърчила в местността Света Петка в Средна гора на 10 юли (понеделник) от 18 часа ще бъде даден стартът на „Детско лято Стрелча 2017”, което ще продължи до 31 август. То се провежда под патронажа на кмета на курортния град Стойно Чачов и в подготовката са взели участие общинската администрация и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, подпомогнати от Историческия музей и двете местни училища.

На 13 юли децата ще опознават флората и фауната около родното си място, а сборният пункт е в двора на средното училище в града. В Младежкия дом на 20 юли от 10 часа пък ще се проведе шахматен турнир, а на 28 юли под формата на интерактивна игра учениците от Стрелча ще бъдат запознати с тракийската култура, от която около града са открити много археологически находки. На 31 юли в двора на училището в общинския център ще се проведат психологически игри на открито, а на 3 август също там ще има състезание под мотото „Бързи, смели, сръчни”. Последователно на 8, 11, 18 и 24 август малките жители на Стрелча ще играят караоке в хотел „Роза” и ще дискутират по темите „Не на зависимостите”, „Моят домашен любимец” и „В търсене на съкровище”. Закриването на „Детско лято Стрелча 2017” ще е на 31 август от 10 часа в Младежкия дом с изложба от програмата „Лято 2017”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.