Детско полицейско управление в Търговище учи тийнейджърите как да се справят с агресията

Снимка: МОН

Практическите занятия за лична защита, овладяване на различни позиции и приложни техники, започват участниците в Детско полицейско управление в Търговищко. Първи стартираха седмокласниците от Основно училище „Любен Каравелов” в Попово, които се запознават с начините за овладяване на агресията. В програмата им се включват, освен обучение по детска полицейска защита, здравословен начин на живот, социални и умения да се грижат за собствената си безопасност. Предвидени са обучения по оказване на първа помощ при различни инциденти, като фрактури, охлузвания, изгаряне, ухапване, измръзване, съобщават от полицията в Търговище.

Проектът се изпълнява за втора година с децата от Търговище, Омуртаг и Попово. В него участват инспектори от Детска педагогическа стая, инструктор по полицейска лична защита, служители и доброволци на БЧК.

В рамките на програмата децата ще се запознаят с правата и задълженията на различните категории участници в движението на пътя. Ще разучават контролните функции на пътните полицаи и техните правомощия, начините на регулиране на пътното движение – светофари, пътни знаци, маркировка и други.
Наред с актуалната тема за агресията в училище и извън него, момчетата и момичетата ще бъдат запознати и със същността и основните проявления на младежката престъпност, както и с основни изисквания на Закона за закрила на детето.

В детските полицейски управления могат да се включат деца от начален и прогимназиален курс на обучение, като участието им е изцяло на доброволен принцип, уточняват от полицията.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.