Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

Ураганен вятър събори 6 ел. стълба в благоевградско село

Майк Пенс: Американското посолство ще бъде преместено в Ерусалим до края на следващата година

В Германия заловиха наш наркодилър, избягал от правосъдието

Испански съдия отказа да преиздаде европейската заповед за арест на Пучдемон

Отменят грипната епидемия в Перник В София заболяемостта спада

Дефицит по бюджета за ноември Излишък от 2,3 млрд. лв. за единадесетте месеца очаква Министерството на финансите

Салдото по консолидираната фискална програма към края на ноември е положително в размер на 2,32 млрд. лева, но на месечна база очакванията са за дефицит от 172,4 млн. лева. Това показва прогнозата на Министерството на финансите. От институцията посочват, че традиционно планираните разходи се концентрират в последните месеци на годината и спрямо 2016-а няма влошаване на изпълнението на бюджета.

В края на годината обаче има разходи, свързани инфраструктурни и инвестиционни проекти, предвид края на строителния сезон.

Социалните разходи също се увеличават през есенно-зимния сезон, посочват още от ведомството на Владислав Горанов. Очакваните основни параметри на консолидираната фискална програма към ноември са за приходи от 31,8 млрд. лева (90% от разчета) и разходи за 29,5 млрд. лева, което е 80,4% от годишния разчет. Вноската, платена към бюджета на ЕС към 30 ноември, е в размер на 816,4 млн. лева.
За сравнение към края на октомври приходите в държавната хазна са в размер на 29,1 млрд. лева, тоест 82,3% от годишните разчети. На годишна база има ръст на постъпленията от 2,23 млрд. лева (увеличение от 8,7%). Данъчните постъпления достигат 24,4 млрд. лева, което представлява ръст от 9,7%.

Приходите от преките данъци са 4,3 млрд. лева, а от косвени данъци – 12,2 млрд. лева. Приходите от социални и здравни вноски надхвърлят 6,86 млрд. лева към края на октомври.

Разходите по фискалната програма към края на октомври достигат 26,6 млрд. лева (72,5% от планираните). Спрямо миналата година разходите се увеличават с 1,8 млрд. лева, което се обяснява с по-високия размер на социалните и здравните осигуровки, увеличаването на пенсиите и на минималната работна заплата. Фискалният резерв е 12 млрд. лева, от които 11,4 млрд. лева са на депозити в БНБ и банки.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Тази година парцала Борисов и айдуците му са теглили над 4 милиарда лева заеми. Въпроса е за какви излишъци говорят тези крадливи боклуци, като вече са изяли 4 милиарда? Миналата година теглиха над 20 милиарда лева заем, а пак говориха за 2,5 милиарда излишък. После ги откраднаха парите де, и тези ще откраднат до последната стотинка. Иначе новината е театро са лошия матриял.

  2. Пък и да заложиш излишък в бюджета не е сложна работа, друга и по интересна е темата, че тези пари се харчат не контролирано от парцала Борисов и той ги краде заедно с айдуците си.

  3. Дезинформацията е вредна както за информатора така и за доброто на страната. Държавата е с една от най-ниския външния дълг 24.8% от БВП или около 12,6 милиарда евро, а брутния дълг е около 32,8 млрд.евро. ,в което са влючени банките и фирмите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.