Децата на Благоевград творят по време на Детски коледен панаир     

Първият ден от Детски коледен панаир привлече стотици деца във фоайето на Младежки дом. Инициативата, организирана от Община Благоевград и фондация „EASY ART”, с председател Станка Желева, се провежда в рамките на два дни, като финалът ще бъде поставен с разбиване на празнична пинята, към 16:00 часа утре.

Вълшебството на Детския коледен панаирен дух се пренася в Благоевград за четвърта поредна година.

В рамките на панаира, деца, с помощта на аниматори, майсторят, правят коледни сладкиши, изработват картички, календари и т.н.

Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, като всяко дете може да направи празнична свещ по свой дизайн, в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влизат атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.

Сред любимите атракции е и  традиционното  ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври.  В програмата са включени още и  архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.

Част от изработените артикули ще бъдат изложени по време на Коледния базар, който отваря врати на 27 декември 2017 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони