Децата на Карлово със спектакъл за Васил Левски

Музикално-театрален спектакъл "Легенди за Левски", посветен на 144-годишнина от гибелта на Васил Левски, представиха малчуганите от подготвителна група "Пчелица" на детска градина "Първи юни" в Карлово. В препълнената зала "Васил Караиванов" те с голямо вдъхновение и гордост представиха сцени от живота на Апостола на свободата, пяха песни и рецитираха стихове.

"Докато ви има, докато разказвате тези приказки и стихчета за Апостола на българската свобода, той ще бъде жив в душите и сърцата ви", заяви Мирослав Колев, директор на Общинската библиотека в Карлово, който подари на децата карта на България с историческите забележителности и книжката "Разкажи ми за Левски". Зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, родственикът на Васил Левски Стефан Караиванов и стотици граждани уважиха събитието в зала "Васил Караиванов.

За възпоменателната церемония по повод 144-годишнината от гибелта на Васил Левски в събота в Карлово пристигна министър-председателят Огнян Герджиков. Той ще присъства в неделя на архиерейската света литургия и панихида в памет на Апостола на свободата в храма "Света Богородица". В рамките на посещението премиерът ще разговаря и с кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони