Децата на Карлово със спектакъл за Васил Левски

Музикално-театрален спектакъл „Легенди за Левски“, посветен на 144-годишнина от гибелта на Васил Левски, представиха малчуганите от подготвителна група „Пчелица“ на детска градина „Първи юни“ в Карлово. В препълнената зала „Васил Караиванов“ те с голямо вдъхновение и гордост представиха сцени от живота на Апостола на свободата, пяха песни и рецитираха стихове.

„Докато ви има, докато разказвате тези приказки и стихчета за Апостола на българската свобода, той ще бъде жив в душите и сърцата ви“, заяви Мирослав Колев, директор на Общинската библиотека в Карлово, който подари на децата карта на България с историческите забележителности и книжката „Разкажи ми за Левски“. Зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, родственикът на Васил Левски Стефан Караиванов и стотици граждани уважиха събитието в зала „Васил Караиванов.

За възпоменателната церемония по повод 144-годишнината от гибелта на Васил Левски в събота в Карлово пристигна министър-председателят Огнян Герджиков. Той ще присъства в неделя на архиерейската света литургия и панихида в памет на Апостола на свободата в храма „Света Богородица“. В рамките на посещението премиерът ще разговаря и с кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете