Децата на Лом нарисуваха Европа като сърце и слънце

Малчугани от детските градини и ученици от Лом нарисуваха Европа като сърце, слънце и небе. На 9 май на централния площад „Свобода“ в крайдунавския град  с рисунките върху платно на тема „Мама, татко и аз в ЕС“ стартираха проявите, посветени на Деня на Европа.

Отбелязването на 9 май в Лом под мотото „Щастливи в Европа“, което е посветено на Българското председателство на Съвета на ЕС, се организира от Община Лом и читалище „Постоянство 1856“ с подкрепата на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Изявите продължиха с арт-ателиета за приложно и изобразително изкуство, фотография, читалня на открито и концерт под надслов „Единни в многообразието“. В тях се включиха и ученици от клубовете към ателиетата по проекта „Заедно в училище“, който се изпълнява от Община Лом.

Денят на Европа и 73 години от края на Втората Световна война бе отбелязан в пристанищния град и с възпоменателно шествие и полагането на цветя на паметника на загиналите в борбата против фашизма. Честването бе организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и общинската управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони