Деца демонстрираха наученото по проекта „Твоят час”

Празничен концерт сътвориха децата от Начално училище „Иларион Макариполски“ в Елена, с който потопиха всички присъстващи във вълшебния свят на приказките, песните и танците. С тази публична изява под надслов „Играем, учим, творим“ школото представи дейностите по проект „Твоят час“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

През учебната година под ръководството на своите учители по проекта работиха 78 ученици, разпределени в седем групи за извънкласни дейности по интереси и една група за обучителни трудности. Децата от арт ателието и групата „С фантазия и сръчност да сътворим красота“ подредиха пъстра изложба във фоайето на градското читалище, която се хареса на родители, съученици и гости на събитието.

Вълнуващият спектакъл на сцената, пресъздаващ творческите чудеса в училище, беше изненада и за самата Алиса от страната на чудесата. Своите умения да учат, творят и спортуват показаха участниците от групите за модерни танци „Дъга“ и народни танци „Фолклорна магия“, вокална група „Звънчета“ и групите по английски език,  „Пиша и чета добре“ и „Млад турист-изследовател“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България