ВТ-Криминалисти откриха канабис в два имота във Великотърновска област

10 години затвор за причинена тежка телесна повреда в Гърция при шофиране

Жилищната сграда в Пловдив, чийто покрив беше отнесен, остава обитаема

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение

Коя е буквата на живота

Владимир Чуков: Арестуваните за трафик на мигранти са действали от години

Д-р Крис Проктър, главен научен директор на Бритиш Американ Табако пред „Труд“: БАТ трансформира тютюневата индустрия чрез иновации

Пожарът в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка

Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Изтребителите нямат общо с партийните субсидии Каквито и преговори да водят екипите, ако Бойко Борисов каже, сделка ще има

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Деца ловиха риба насред Монтана, второкласничка грабна купата

Риболов за деца организираха в началото на юни община Монтана и Ловно-рибарско дружество „Огоста. Състезанието се проведе на езерото Монтанензиум в центъра на града, а най-добрият майстор на въдицата се оказа второкласничката Дея.

35 момичета и момчета на възраст от 4 до 14 годишни се включиха в надпреварата край водоема с прътове и кепчета в ръце.

По инициатива на община Монтана от няколко години езерото се зарибява с шаран, амур, сом и пъстърва, а детските състезания по риболов се организират от 15 години и вече са традиция. Уловената от хлапетата риба след преброяване и премерване се пуска обратно във водата, уточни председателят на рибарското дружество Владимир Цветков.

В тазгодишното състезание победител се оказа второкласничката Дея, която улови 24 кг риба. Награди – купи, медали, въдичарски пособия, тениски и шапки, осигурени от Ловно-рибарското дружество и общината, получиха всички участници. Надпреварата с въдиците бе наблюдавана от десетки близки на риболовците и граждани, сред които и кметът на Монтана Златко Живков, заместник кметът Диман Георгиев и секретарят Мариус Конов.

В средата на юни в общината ще се проведе още едно детско състезание по риболов на язовир „Долна вода”, който е даден за стопанисване на ловците и рибарите от местната управа и се използва за развъждане и спортен риболов, каза Владимир Цветков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.