Деца направиха дарение на приюта за изоставени кучета в Търговище

Учениците организирали базар за набиране на средствата

Храна, поводи и купички за изоставените от хората кучета, които сега са настанени в общинския приют в Търговище, предоставиха ученици. Децата от  4 паралелки от  училище „Проф. Никола Маринов” направиха преди това благотворителни изложби и събраха от тях 750 лв. Средствата вложиха в закупуване на чували с храна за останалите без стопани кучета, които са били изхвърлени на улицата и в последствие прибрани в приюта. Децата сами избрали да купят и поводи за разходка на кучетата, които са в просторни клетки, но имат нужда от внимание и разходки, казаха учителите им. Подбрали и различни пакетирани храни за животните, за да обогатят менюто им.

Базарът, на който са събрани средствата, е в рамките на проект, по който училището работи с  фондация „Четири лапи”. Целта му е децата да се научат да защитават животните.

От Общинския приют за изоставени домашни любимци напомнят, че той е отворен за граждани, които желаят да полагат грижи за животните там. Обитателите му се нуждаят най-вече от разходки, за да се социализират и така да се увеличи шансът им да намерят отново стопани. Не се изискват специални умения или екипировка от страна на доброволците.

Приютът е отворен всеки делничен ден по два часа за посещения от граждани и желаещи да се грижат за животните. Има график и за съботните дни, когато доброволци могат да влизат при кучетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони