На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Деца нарисуваха 10 000 картини на рицари

Снимка: Архив

Международни конкурси на Ордена на тамплиерите

Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България за поредна година проведе детски конкурси за рисунки и литературни творби и дава стипендии на победителите. В тези конкурси деца нарисуваха и описаха в литературни творби как си представят рицарството и съвременните рицари. Днес в Двореца на децата се проведе награждаването на участвалите деца в националния конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“ и международния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“. „В двореца на децата показваме над 200 картини, които вече са номинирани за награди и са подбрани сред почти 10 000 в нашата страна и този национален конкурс тази година първи път прерасна в международен. Участват България, Русия, Украйна, Сърбия, Австрия, Македония“, коментира пред „Труд“ Великият Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България генерал‐майор (о.р.) акад. Румен Ралчев.

Победителите във финалния кръг на международния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“ са седем. Те са Витомир Кръстев от 6-ти клас ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ в гр. Пазарджик, Алекс Пешев от 8-ми клас, който учи в 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ в гр. София, Дарина Василева от 7-ми клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ в гр. Пазарджик, осмокласничната Лора Караколева от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ в София. Победителите сред чуждестранните участници са Ивона Науновска от 8-ми клас на ООУ „Йохан. Х. Пееталоци“ гр. Скопие, осмокласничката от Киев Мария Глушченко, и Михайло Стойкович от 8-ми клас на у-ще „Шандор Петьофи“ в гр. Белград.

Победителите във финален кръг на националния конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“ за 2019 г. в раздел „Проза“ със стипендия за е отличена Николета Николова от 11-ти клас, клуб „Слово“ при ЦУТНТ в гр. Разград за есето си „Рицарските постъпки в моето ежедневие“. Стипендия получава и Виктория Башкехайова от 6-ти клас на ОУ „Неофит Рилски“ гр. Велинград за стихотвирението си „Рицарят в мен“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ония рицари дет нашите свинари са им таковали мамата?

  2. Ей соросоиди, това тук не е на баща ви чифлика ! Този народ няма нищо общо с рицари !
    В нашата култура рицари няма ! Римска империя няма да има !
    Ей соросоиди взимайте си рицарите и се разкарайте !

  3. За тези които не знаят да обясним : Тези така наречени рицари бяха изгорени на клада в Париж до църквата Нотр Дам заради антихристиянска дейност !

    1. То и огнярите може да са нямали нищо християнско…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.