Деца ограбиха кафе-автомат, глътнал им парите

Три момчета от град Смядово разбиха и ограбиха монетите от кафе-автомат, а после се оправдаха, че машината ги разгневила. Децата на възраст 12, 14 и 15 г. са отмъкнали 30 лв. на монети и кутия с 400 грама кафе, която открили вътре. Автоматът зеел изтърбушен и сигнал за взлома бил подаден към 7 часа сутринта в понеделник.

"Ударът" бил извършен след 22 часа предната вечер. Машината била на централно място в градчето, близо до хранителен магазин.

Най-веротно по записи от близки камери авторите на взлома били открити след няколко часа от смядовските полицаи. Бързо признали и дали подробни обяснения за сторенето. Едно от момчетата обяснило, че два дни по-рано пуснало стотинки в автомата. Вместо кафе, машината предоставила чашка с гола вода, но глътнала стотинките. Затова в нощта срещу понеделник отишли пак да тестват техниката и от яд я потрошили.

Започнато е досъдебно производство за кражба. Освен това и родителите на трите хлапета ще отговарят какво са правили децата им навън без придружител в късен час.

Санкциите по Закона за закрила на детето са от 300 лв. нагоре.

Коментари

Задължително поле