Деца от възпитателното училище в Завет пак бягат и крадат

Снимка: Архив

Кражба на кола и пари след побой над параджия извършиха хлапетата

За второ бягство, кражби и вандалства на хлапета от Възпитателното училище – интернат (ВУИ) в Завет, съобщиха от полицията в Разград. Само седмица, след като пребиха параджията в заведението със специален режим и опитаха да взломят магазин, деца от интерната пак избягаха и вилняха в продължение на почти три дни на територията на Кубрат и Разград. И в двете серии са участвали 16-годишният А.Й. и 17-годишният М.А. При задържането на групичката в края на миналата седмица станало ясно, че с тях са били още 15-годишният И.Я. и 14-годишният М.Г.

При второто бягство за две седмици, което започнало в четвъртък, децата първо пробвали да откраднат автомобила „Волво” на свой учител, но не успели да подкарат колата. Пет часа по-късно от село Острово успели да откраднат кола „Рено”, с която пристигнали в Разград. Там отишли на площад „Ларго” и разбили въртележка, от чиито монетник се сдобили със 100 лв.

Къде и как са харчили парите от полицията не уточняват.

Униформените влезли в дирите на групичката след подаден сигнал в петък сутринта за намерен в землището на село Киченица аварирал автомобил, който децата зарязали.

Седмица преди тези престъпления трима от възпитаниците на училището, между които двама и от втората серия, пак успяха да избягат от интерната. При опита на параджията да ги спре те се нахвърлили върху него с юмруци и ритници. После отишли в заведение в Завет, където пили алкохол. Като свършили парите, поели към село Васелец и опитали да разбият врата на магазин, но се задействала алармата и хукнали да бягат. След сигнал от собственика, че има опит за взлом, били издирени и задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право