Деца от ДГ „Ален мак“ гостуваха в Община Горна Оряховица

Децата от група „Червената шапчица“ при ДГ „Ален мак“ гостуваха днес в Община Горна Оряховица. Малчуганите бяха посрещнати в Гербовата зала от кмета инж. Добромир Добрев. Поводът за гостуването на децата е предстоящия Ден на българската община, който се отбелязва на 12 октомври.

Инж. Добрев разказа на „червените шапчици“ какво се прави в Общината, каква е ролята на кмета и на неговите заместници, как се вземат важните решения и как се гласува в Общинския съвет. Как се става кмет, къде се учи преди това, как се помага на гражданите и още други въпроси зададоха децата на градоначалника. Най-интересно разбира се беше в кметския кабинет, където малчуганите се надпреварваха да седнат и да се снимат на кметския стол. Съвсем по детски „червените шапчици“ благодариха за кръговото кръстовище и казаха, че им харесва, но пък попитаха кога ще е готов парк „Детски кът“. „Радвам се, че ви харесва. Скоро и паркът ще е готов, за да може да играете в него, а през следващата година се надяваме, че ще празнуваме празника на Горна Оряховица на обновен център“, увери децата инж. Добрев.

Голямо сърце с ръчичката на всяко дете получи като подарък от „червените шапцичи“ инж. Добромир Добрев, а той им върна жеста, като им подари книжки.

На тръгване децата разгледаха галерията с бивши кметове на Горна Оряховица и с почетните граждани на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони