Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Деца от девет държави танцуваха на фестивал в Сливен

Деца и младежи от девет държави участваха в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ в Сливен. В продължение на три дни състави от Германия, Грузия, Словакия, Словения, Румъния, Турция, Украйна, Унгария и нашата страна танцуваха на различни сцени в града-домакин, забавляваха се заедно и разгледаха забележителностите. Историци от музея им показаха какви са били игрите на бабите и дядовците на сливенските им връстници.

Представителите на Ерфурт, Германия участват в единствената трупа, гастролирала на фестивала, в която участват и деца, и възрастни от 4 до 50 години. Грузинските малки танцьори пък са от училищен състав в град Карели и не пропускат изяви в родното си място. Децата от Румъния участват в състав в с.Кости и изявата им в Сливен бе първата зад граница. Словенските гости от Вранов над Топлу пък са част от танцова школа, която ги обучава за работа в професионален ансамбъл. Трупата от Марибор, Словакия, се оказа с най-дълга история от близо 40 години и с най-много концерти в чужбина. Участниците в украинското „Слънчице“ са от Тернопол, в състава танцуват деца от всички училища в града. Децата от унгарския град Гюла дойдоха от специализирано училище по изкуствата. В техния ансамбъл фолклорът изучават над 200 момичета и момчета от Гюла и околните села.

Общината в Сливен организира международния фестивал за 23-ти път. Събитието традиционно привлича интереса както на жителите на града, така и на много гости.

Снимка: Момент от голремия концерт, с който бе открит международния фестивал. На сцената е съставът от Грузия. Снимката е на община Сливен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.