Задържаха апаш обрал кафе-автомат в болницата в Търново

Депутати от БСП искат проверка на обществените поръчки, спечелени от убития бизнесмен Петър Христов Весела Лечева: След покушението се разбра, че за 2 години фирмите му са усвоили над 50 млн.лева

15% от престъпленията в Търговищко са извършени от тийнейджъри

Иззеха близо половин тон контрабанден тютюн в Пловдив

Бизнесът сезира КЗК за картел с цената на тока

Камион се преобърна на пътя Бяла Слатина – Кнежа

Андрей Бабиш: Не разбирам защо Гърция е в Шенген, а България – не

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

Деца от интернат обрали пекарна и магазин в Шуменско

Три деца от интернат в Разградско си набавиха инструменти за разбиване и успяха да оберат два обекта в съседната област Шумен. Криминалисти са уличили три момчета на възраст между 16 и 17 г. като обирджии на магазин в град Плиска и пекарна в град Нови пазар, откъдето бяха отмъкнати 430 лв. на стотинки.
Тийнейджърите от възпитателното училище интернат „Н.Вапцаров“ в град Завет са направили пълни самопризнания, съобщават от полицията.

Както „Труд“ писа, на 5 февруари двата обекта осъмнаха разбити и обрани. Към 230 лв. на монети липсвали от смесения магазин в Плиска, а каръците се спънали в клони на улицата и разпиляли половината.
По време на извършване на кражбите възпитателите установили липсата на момчетата в интерната. Не само това ги е издало обаче. Криминалисти открили и забравени инструменти – клещи, отвертка и други, които са им послужили за извършване на нападенията. От единия обект те си тръгнали и с едно чекмедже. Нямали време да вадят парите. Казали на полицаите точно къде са го изхвърлили.

След обирите се прибрали в интерната. Има данни, че са стигнали до Шуменско с откраднат автомобил. Работата по документиране на престъплението продължава. Изяснява се съпричастността на триото и към подобни престъпления на територията на страната. Момчетата са от различни краища – село Радомирци, Бургас и Дряново. Във възпитателното училище се озовали за подобни деяния с цел да се поправят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.