Деца от Сливен получиха "Златно сърце" за добрите си постъпки

Награди "Златно сърце" получиха деца от Сливен за добрите си постъпки. Отличията бяха връчени от областния управител Чавдар Божурски на тържество в Регионалното управление на образованието.

Номинациите са били направени от учебните заведения в региона. Носителите са определени от нарочно назначена комисия.

Филипа Василева от ІV клас в СУ "К.Константинов" и Ралица Апостолова от ОУ "П.Хитов" получиха "Златно сърце" за това, че са дарили отрязаните си коси за изработването на перуки за онкологично болни пациенти. Янислава Арнаудова от VІ клас в СУ "Й.Йовков" взе наградата за това, че в района на голям магазин е намерила дамска чанта с ценни семейни документи и е успяла да върне на собственичката изгубената вещ.

Колективните награди - грамоти и торти във формата на сърце, бяха присъдени на VІ-б клас от ППМГ "Д.Чинтулов" за благотворителните базари, които са организирали, за да помогнат на учителка с онкологично заболяване и на деца със синдрома на Даун. Театралната трупа "Класика" от ПГПЗЕ "З.Стоянов" бе отличена за благотворителната си дейност под мотото "Иска се добро сърце, за да направиш себап за другите", както и за представянето си на ХІІІ-те театрални празници в Бургас тази година. Учениците от ІІІ-а клас в СУ "П.Яворов" получиха приза за добродетелни постъпки.

Областният управител Чавдар Божурски и началникът на РУО д-р Бисерка Михалева поздравиха наградените деца. Бяха връчени и 28 сертикификати на ученици от Сливенска област за извършени добри постъпки.

Инициативата "Златно сърце" бе подета през 2006 г. от Природо-математическата гимназия в града. Наградата е без аналог и досега в страната, връчва се в навечерието на 1 юни. През последните години церемонията се организира съвместно от Областната администрация и Регионалното управление на образованието. Целта е да се популяризират и поощрят добрите дела на децата, да се изрази благодарност за достойното им поведение - заявиха организаторите. Носителите на наградата получават медальони, изработени от злато.

Преди церемонията областният управител и началникът на РУО връчиха грамоти и книги на 42-ма изявени ученика: абитуриенти, завършили с пълно отличие, деца и младежи с постижения на олимпиади и състезания. Специален гост на тържеството бе Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини