Деца повръщат, а възрастни с белодробни проблеми след пожара край Шишманци

"Доста родители се оплакаха, че децата им са повръщали вследствие на замърсяванията на въздуха по време на пожара край село Шишманци, продължил повече от 10 дни", съобщи Павел Гуджеров, кмет на община Раковски.

Бившият заместник-министър на околната среда и водите разкри още, че десетки възрастни хора от селото са с усложнения на дихателните пътища и белодробни проблеми.

"Като цяло ситуацията в региона никак не е розова. Все още няма резултати от комплексната проверка от институциите за причините за пожара на площадката за пластмасови и х

артиени отпадъци", допълни Павел Гуджеров.

Той допълни, че след потушаването на пожара от щаба за бедствия и аварии към Община Раковски са изпратили своите констатации до РИОСВ-Пловдив, парламентарната комисия по околна среда, МОСВ и ГД ПБЗН.

"Ако не се предприемат адекватни мерки от държавните институции, хората от засегнатите от пожара населени места обмислят гражданско неподчинение и са категорични, че няма да допуснат това да се случи за шести път", декларира кметът на Раковски Павел Гуджеров.

Коментари

Задължително поле