Деца подават сигнали за по-добри площадки

Кога децата са достатъчно осъзнати да поемат отговорност за средата, в която живеят, дискутират по време на представянето на проекта в петък.

По пилотна програма на общината

Онлайн среща с родители и учители

Представят проект, който търси обратната връзка с учениците 

Децата да знаят и да могат да подават сигнали и предложения за промени и подобрения в средата им за игра и спорт. Това предвижда проектът “Аз съм промяната”, който сдружение “Безопасни детски площадки” ще представи в петък.

Инициативата е в партньорство с район “Слатина” и има за цел да стимулира общините да потърсят учениците между 10 и 12 г. за обратна връзка.

“Ще разкажем защо е важно децата да знаят, че не е нужно да си пълнолетен, за да подадеш сигнал на телефон 112 (телефон за всякакви спешни случаи) или 116 111(телефон за деца в риск), чрез мобилните приложения за проблеми в града (CallSofia.bg например за столицата)” уточняват от дружеството.

Проектът финансира от пилотната програма “Кризата като възможност” на Столичната община. Тя подкрепя граждански организации, социални предприятия, микропредприятия и бизнес да са по-адаптивни и по-устойчиви. Важно е този процес да е постоянно съпътстван от изграждането на общности в период, в който, както извънредната ситуация показа, само и единствено общността и социалното сплотяване бяха начин за преодоляване на предизвикателствата, уточняват от градската управа.

От сдружение “Безопасни детски площадки” канят на онлайн среща на 5 март учители, родители, журналисти, представители на неправителствения сектор и на институциите, за да дискутират кога децата са достатъчно осъзнати да поемат отговорност за средата, в която живеят.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони