Деца подпалиха с цигари селско училище

Затворено училище в монтанското село Кобиляк пламна посред бял ден и част от него изгоря, съобщиха от полицията. Най-вероятно сградата е запалена от незагасена цигара, хвърлена от деца, смятат местни жители.

Пламъци и пушек обхванали бившето школо „Никола Вапцаров” в село Кобиляк към 16.30 часа във вторник. Няколко екипа пожарникари от Монтана пристигнали в селото, започнали борба с огъня и го потушили. Стихията обаче изпепелила 500 кв. метра от покрива и класна стая на втория етаж. По случая е образувано досъдебно производство за палеж по непредпазливост.

Според местни хора училището, което е затворено от близо 30 години, е било свърталище за купони на местни тинейджъри. Незагасен фас подпалил дюшек в една от стаите и оттам тръгнал пожарът. „На всички по-стари жители на селото им е тежко. Нашите дядовци, бащи и майки построиха навремето това училище и беше пълно с деца. Сега е развалина!”, сподели кметът Панайот Нацов. В Кобиляк живеят 315 души. В селото има пет деца, които, за да учат, пътуват до съседно село.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България